Verhuur

Fietsverhuur wordt mede mogelijk gemaakt door Take a Break Leerdam
Locatie: Stationsweg 4 Leerdam
Reserveren op telefoonnummer: 0345-508903


Brabantse gezelligheid in Take a Break Leerdam

  1358 keer gelezen
 
 
 
 

LEERDAM • "Een uitdaging om op deze prachtige locatie aan de slag te gaan. We hebben er vreselijk veel zin in. Ons doel is om de Brabantse gezelligheid naar Leerdam te halen."

Het enthousiasme spat eraf bij Kim de Jong en Gusta Jacobs. Onlangs gingen ze aan de Stationsweg 4 van start met broodjeszaak, lunchroom en koffiehuis 'Take a Break Leerdam'.

Droom
Kim de Jong wilde al veel langer iets gaan doen in de horeca. "Dat was mijn droom. Mijn familie zit in de horeca, zelf ben ik al jaren gastvrouw in een casino van Van der Valk. Toen deze kans zich voordeed, heb ik die met beide handen aangepakt."

"Ik ben jong en ambitieus. Als je aan zo'n uitdaging wil beginnen, moet je het nu doen. In het verleden heb ik een aantal bedrijven opgezet voor anderen. Nu begin ik voor mezelf. Dat is nog mooier", vertelt Kim de Jong die samen met vriendin Gusta Jacobs in Leerdam aan de slag gaat.

Menukaart
De bestaande zaak werd verbouwd en opnieuw ingericht en de menukaart werd aangepast. "De service van de vorige eigenaar om fietsen te verhuren en te repareren hebben we er gewoon in gehouden."

Een paar weken terug ging 'Take a Break' van start.

"En vanaf het begin was het gezellig druk. Zonder reclame of dat mensen van ons bestaan wisten. Treinreizigers, toeristen die naar het Leerdamse glas komen kijken of een tochtje op de Linge gaan maken, fietsers die even uitpuffen en genieten van een hapje en een drankje; we komen handen tekort."

"De eerste zaterdag dat we open waren, zat het terras al vol. Het mooie is: de klanten komen overal vandaan, we hebben zelfs al iemand uit Bonaire gehad."

Aanwinst
Inmiddels hebben ook de Leerdammers de nieuwe zaak ontdekt. "Die komen steeds vaker langs. Take a Break voorziet duidelijk in een behoefte. Dat zeggen wij niet, dat krijgen we van onze klanten te horen. 'Een aanwinst voor Leerdam', zeggen ze. En dat geeft ons natuurlijk weer een 'kick'. Deze locatie heeft veel potentie."

Dat blijkt ook op deze vrijdagmorgen: op het terras en in de zaak zelf is het een komen en gaan van klanten. "Vanmorgen reden de treinen niet. Om zes uur zat de zaak al vol."

Echte Bossche bollen
Het team van Take a Break serveert onder meer overheerlijke belegde broodjes, huisgemaakte soep met stokbrood en kruidenboter, kipsaté met brood, halve stokbroden en voor degenen die wat meer haast hebben is er ook koffie – al dan niet met gebak – of frisdrank.

"En op vrijdag en zaterdag hebben we de 'echte' Bossche bollen in huis van bakker De Groot", lachen Kim en Gusta die van 'Take a Break' ook een plek willen maken waar gasten gewoon even voor de gezelligheid aanwippen.

"Maar we kunnen ook bij feestjes of evenementen de catering verzorgen. We kijken gewoon waar behoefte aan is."

Take a Break, Stationsweg 4, Leerdam, tel.: 0345-508903. De website is nog in ontwerp, de broodjeszaak is al wel te vinden op Facebook. https://www.facebook.com/takeabreakleerdam/